Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΤΑϊΛΑΝΔΗ

Κανονικά οι εκλογές την Κυριακή στην Ταϊλάνδη

 

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γίνγκλακ Σιναουάτρα επιβεβαίωσε ότι τελικώς οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου, όπως είχε προκηρυχθεί αρχικώς, δήλωσε σήμερα πηγή του κόμματός της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η δήλωση έγινε έπειτα από συνάντηση με την κεντρική εκλογική επιτροπή, η οποία είχε προτείνει αναβολή της εκλογικής διαδικασίας λόγω των πολιτικών ταραχών στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

«Στη σημερινή συνάντηση, η πρωθυπουργός και η εκλογική επιτροπή συμφώνησαν να προχωρήσουν οι εκλογές χωρίς αναβολή», όπως ανέφερε νομικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προκήρυξε πρόωρες εκλογές, ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Η αντιπολίτευση και οι διαδηλωτές έχουν απορρίψει τις πρόωρες εκλογές ως μέσο επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα, η οποία θεωρούν ότι κυβερνάται με άκρως παρασκηνιακό τρόπο από τον αδελφό της κας Σιναουάτρα, τον Θακσίν, που βρίσκεται εξόριστος στο εξωτερικό.

http://www.zougla.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου